Vízszigeteléssel a problémás beázások ellen

Hőszigetelés

Építkezés során igen nagy hangsúlyt kell fektetni a víz elleni szigetelések pontosságára, és arra, hogy sehol se maradjon ki, ahol szükséges lehet az.
A víz minden irányból támadja a házat. Kezdjük az elején. A telajvíz, és a talajnedvesség alulról indul. Épp ezért az aljzat vízszigetelése rendkívül fontos, mondhatni alapvető dolog. Talán láttunk már alulról vizesedő házat. Rendkívül bosszantó tud lenni, jobb ezt elkerülni..

Aztán természetesen felülről is szükséges a vízszigetelés, főleg akkor, ha egy lapostetős fedésű házról van szó. A vízszigetelést olyan pontossággal kell elkészíteni, mintha csak medencét vízszigetelnénk. Egy csepp nedvesség semjuthat rajta át. Csak így garantált, hogy ne ázzon be a ház.

Természetesen van olyan ház, aminek az oldalát is le kell szigetelni vízszigeteléssel. Ezek főleg olyan esetekben szükséges, ahol a ház falazata föld alá kerül.

És persze házon belül is szükséges a vízszigetelés, különösen a fürdőszobákban. Az épített zuhanykabinok a legkritikusabbak, ahol a burkolat felrakása előtt kenhető vízszigeteléssel akadályozzák meg, hogy a víz a falba juthasson mondjuk zuhanyzás során. Ezzel elkerülhető, hogy a ház falai belülről szívják magukba a nedvességet.

Megosztás